Skip to main content
De Nederlandse gidsenorganisatie
groepsfoto gidsen markerwadden

LIDMAATSCHAP GUIDOR

Wil je Guidor Associated Gids worden bij de Guidor, vul dan het aanmeldformulier in

OVER GUIDOR WIE WE ZIJN

Guidor, the Dutch National Guides Association, vertegenwoordigt als belangenvereniging in Nederland de professioneel werkzame gids. Voor organisaties, dmc's en gemeentes is zij het aanspreekpunt als het over toerisme en gidsen gaat. De Guidor gidsen-organisatie telt 140 leden en verzorgt begeleiding in 15 talen.

HET GUIDOR NASCHOLINGSPROGRAMMA 2023/2024

Je kunt je nu aanmelden voor lezingen, rondleidingen en excursies in het Guidor nascholingsprogramma..

Schrijf je snel in, plaatsen zijn beperkt...

Voor u als klant
en op zoek naar een gecertificeerd gids

Voor U als klant, op zoek naar een gecertificeerd professional als gids, is Guidor het aanspreekpunt. Onze gidsen worden hoofdzakelijk voor groeps-acitiveiten aangevraagd, een gids voor een individuele activiteit is in overleg mogelijk. 

Een gecertificeerde Guidor-gids beschikt, dankzij een gedegen opleiding afgerond met een Givak diploma, over een Gidsen-keurmerk. Met dat keurmerk staan onze gidsen garant voor een onderbouwde, boeiende en leerzame inkijk in de Nederlandse cultuur, geschiedenis en het leven van alledag.

Voor u als gids
en op zoek naar een gidsen organisatie

Guidor is de enige belangenbehartigingsvereniging voor gecertificeerde gidsen in Nederland. Het gecertificeerd lidmaatschap biedt veel voordelen, onder andere:

  • Toegang tot het Guidor educatieprogramma tegen een gereduceerd leden tarief.
  • Automatisch lidmaatschap van ZZP Nederland.
  • Automatisch lidmaatschap van FEG (Federatie van European Guides)
  • Een Guidorbadge die bewijst dat u gecertificeerd bent. Die gratis of tegen gereduceerd tarief toegang verschaft tot musea in het buitenland.
  • Een eigen webpage op de Guidorsite waar klanten u kunnen vinden.
  • Gezamenlijke aansprakelijkheidsverzekering specifiek voor toerisme.
  • Bemiddeling middels de Guidor Gidsencentrale.

Kennis uitwisselen

Gidsen is grotendeels een solitair beroep, maar door lid te worden van Guidor ontmoet je als gids collega gidsen. Kun je als gids vrijblijvend onder elkaar kennis uitwisselen, elkaar ondersteunen, het eigen netwerk uitbreiden of gewoon een praatje maken tijdens één van de vele activiteiten. Voor meer informatie, neem contact met ons op via 

Elk jaar biedt Guidor een uitgebreid nascholingsprogramma aan haar leden aan, om kennis en kunde op peil te houden. Het behouden van je gidsenkeurmerk verplicht nu eenmaal.

Elk jaar neemt Guidor examens af om inhoudelijke kennis, taalbeheersing en vaardigheden in de praktijk te toetsen. De verschillende onderdelen kunnen als deelcertificaten worden afgesloten. Voor meer informatie stuur een mail naar  de voorzitter Guidor van de examencommissie

Ervaring en kennis

De beroepsvereniging Guidor werd opgericht in 1957 en beschikt over grote kennis en ervaring op het terrein van binnenlands toerisme. De kwaliteit van de Guidor gidsen staat hoog aangeschreven. Guidor gidsen werken zowel voor touroperators als voor privé groepen en individuele opdrachtgevers. Zij worden veel gevraagd voor internationale congressen en incentives. 

Vragen of meer informatie?