De Nederlandse gidsenorganisatie
Geslaagden Gidsexamens 2021

LIDMAATSCHAP GUIDOR

Wil je aspirant lid worden van de Guidor, dan kun je een aanvraagformulier aanvragen via

TER INFORMATIE OVER GUIDOR THE DUTCH NATIONAL GUIDE ASSOCIATION

Guidor the Dutch National Guide Association representeert als enige in Nederland de professioneel werkzame gids. Tegenover andere organisaties, dmc's en gemeentes is zij het aanspreekpunt als het over toerisme en gidsen gaat. De Guidor gidsen organisatie telt 140 leden die meer dan 15 talen spreken.

Bij Guidor vindt u een gids

Voor U als klant die een gecertificeerde professional als gids hoopt te vinden, is Guidor het aanspreekpunt in het bijzonder. Onze gidsen worden meestal voor groepen aangevraagd. Individueel kan natuurlijk ook als u bereid bent het bijbehorende halve en hele dag tarief te betalen. In Amsterdam geldt een groepsgrootte van 15 personen voor wandelingen

Gecertificeerd keurmerk

Een gecertificeerde Guidorgids beschikt via gedegen training, afgesloten met een Givak diploma over een Gidsen keurmerk. Met dat keurmerk staan onze gidsen garant voor een onderbouwde, boeiende en leerzame inkijk in de Nederlanse cultuur, geschiedenis en het leven van alledag. En u hoort ook nog eens wat buitlandse toeristen van ons Nederlanders vinden.

BEN JE GEINTERESSEERD OM LID TE WORDEN VAN GUIDOR?

Guidor is  DE enige belangenbehartigingsvereniging voor gecertificeerde gidsen in Nederland? Het lidmaatschap biedt veel voordelen, zoals ons educatieprogramma (voor leden een gereduceerd tarief), automatisch lidmaatschap ZZP Nederland, automatisch lidmaatschap FEG waardoor je gratis of tegen gereduceerd tarief toegang hebt tot musea in het buitenland, gezamenlijke aansprakelijkheidsverzekering specifiek voor toerisme, bemiddeling middels de Guidor Gidsencentrale plus nog veel meer.

Gidsen is een voornamelijk solitair beroep, maar door lid te worden, ontmoet je collega's, kan je kennis uitwisselen, elkaar ondersteunen, je netwerk uitbreiden of gewoon even een praatje maken tijdens één van de vele activiteiten. Voor meer informatie, neem contact met ons op via 

Elk jaar neemt Guidor examens af. In januari 2022 is het weer zover. Het betreft kennis, taal en praktijk. De onderdelen kunnen in deelcertificaten worden afgelegd. Wil je daar meer over weten, neem contact op met Nienke Struyk, waarnemend voorzitter Guidor examencommissie, .

De sluitingsdatum is 1 december 2021.

Het is echt de moeite waard en we verheugen ons je te kunnen verwelkomen.

De enige professionele gidsenorganisatie in Nederland

Guidor is de enige belangenvereniging voor professionele gidsen in Nederland, waarbij ruim honderdzestig gediplomeerde gidsen aangesloten zijn. Guidor is een volwaardig lid van de overkoepelende wereldwijde World Federation of Tourist Guides Associations (WFTGA) en de Europese Gidsenorganisatie FEG. Als enige beroepsvereniging behartigen wij de belangen van gidsen in het algemeen en van haar leden in het bijzonder.

Gecertificeerde gidsen

Guidorgidsen volgen een strenge opleiding om zich te certificeren, ze hebben een grondige kennis van hun vakgebied en zijn op de hoogte van de veiligheids- en bestemmingsvoorschriften. Naast het gidsexamen volgen onze gidsen bijscholingscursussen, zodat ze altijd up to date zijn. Vak- en taalkennis zijn bij Guidor van het hoogste niveau, we kunnen gidsen voor meer dan twintig talen aanbieden.

Betrouwbaar keurmerk

Het Guidor Certificaat/GiVak diploma is een betrouwbaar keurmerk dat alleen aan de meest onderhoudende, onderlegde en veelzijdige gidsen wordt afgegeven. Onze gidsen staan garant voor het geven van een leerzame en boeiende inkijk in de Nederlandse cultuur, geschiedenis en het leven van alledag.

Ervaring en Kennis

De beroepsvereniging Guidor werd opgericht in 1957 en kent een lange geschiedenis op het terrein van het binnenlandse toerisme. Kwaliteit van de Guidorgidsen staat voorop. Guidorgidsen werken zowel voor touroperators als voor privé groepen en individuen. Zij zijn veel gevraagd voor internationale congressen en incentives. 

Vragen of meer informatie?

Contact Guidor

  Leidseplein 33
    1017 PS Amsterdam
  0031-20-6270006
  

Copyright Guidor