De Nederlandse gidsenorganisatie
Den Haag: stad van het internationale recht
Foto:

Den Haag: stad van het internationale recht

icon walking icon walking

Op initiatief van de Russische Tsaar Nicolaas II, samen met zijn nicht Koningin Wilhelmina, werd in 1899 een internationale vredesconferentie belegd in Den Haag waaraan 26 landen deelnamen om te spreken over ontwapening en de mogelijkheid van internationale rechtspraak, wat leidde tot de oprichting van het Permanente Hof van Arbitrage. Gedurende de tweede vredesconferentie werd besloten voor een vaste plaats in Den Haag om geschillen tussen landen te bespreken en te schikken. Zo werd in 1913 het Vredespaleis gerealiseerd.

Heden ten dage zetelt hierin het Internationale Hof van Justitie (het belangrijkste rechtsprekend orgaan van de Verenigde Naties), het Permanente Hof van Arbitrage, de Haagse Academie van Internationaal Recht en de Vredesbibliotheek die een van de grootste ter wereld is voor internationaal recht. Daarnaast zijn elders in Den Haag ook nog andere instellingen op het gebied van vrede en veiligheid te vinden zoals het Joegoslaviƫ Tribunaal en het Internationaal Strafhof.

Uw gids zal u deze plaatsen laten zien en u alles vertellen over deze internationale instellingen die Den Haag een belangrijke stad maken in de wereld.

Informatie

Bus of fiets


Duur:

2 a 3 uur

Groepsgrootte:

fiets: max 12
wandeling: max 25
eigen bus: afhankelijk van de capaciteit van de bus

Optionele extra's:

Bezoek aan museum het Mauritshuis of Panorama Mesdag of Madurodam


Vragen of meer informatie?

Contact Guidor

  Leidseplein 33
    1017 PS Amsterdam
  0031-20-6270006
  

Copyright Guidor