Skip to main content

Gidsenorganisatie Guidor

Guidor is al sinds 1957 de enige belangenvereniging voor professionele gidsen in Nederland, waarbij honderdveertig gediplomeerde gidsen aangesloten zijn. Het Guidor GiVak diploma is een betrouwbaar keurmerk dat alleen aan de meest onderhoudende, onderlegde en veelzijdige gidsen wordt afgegeven. Onze gidsen garanderen een leerzame en boeiende inkijk in de Nederlandse geschiedenis en cultuur, en het leven van alledag.

Voor wie

Guidor gidsen werken zowel voor touroperators als voor privé groepen en individuele opdrachtgevers. Zij worden veelgevraagd voor internationale congressen en incentives.

Maatwerk

Ons netwerk bestaat uit gidsen met de meest uiteenlopende specialisaties zoals bijvoorbeeld land- en tuinbouw, waterbeheer, geschiedenis, kunstgeschiedenis van moderne tot oude meesters, architectuur. Voor al uw wensen bemiddelen we met een passende gids. Kortom, Guidor staat voor maatwerk.

Betrouwbaar keurmerk

Guidor gidsen moeten, naast het behalen van hun gidsexamen, ieder jaar een bijscholingscursus volgen zodat ze altijd up-to-date zijn. Vak- en talenkennis zijn bij Guidor van het hoogste niveau. We kunnen begeleiding aanbieden in meer dan 15 talen, waaronder Russisch, Pools en Zweeds.

Partners

We zijn er trots op dat we o.a. Amsterdam en Partners tot onze partners mogen rekenen, bovendien zijn wij volwaardig lid van de overkoepelende wereldwijde World Federation of Tourist Guide Associations (WFTGA) en de Europese Gidsenorganisatie (FEG).

Al meer dan 60 jaar zet Guidor Nederland als toeristische trekpleister op de kaart.

AmsterdamPartners FEG logo  logo wftga

 

Pact for Skills Leader - een initiatief van de European Commission

pact for skills leader - initiative European Commission

In 2023 zullen levenslang leren, groene en digitale transities, innovatie en concurrentievermogen centraal staan. Het zal er ook op gericht zijn ervoor te zorgen dat de vaardigheidstekorten in de EU worden opgevuld en dat werknemers worden ondersteund om hun volledige vaardigheidspotentieel te bereiken.

meer informatie

 

Vragen of meer informatie?